关于珍珠奶茶 About Bubble Milk Tea

Bubble Milk Tea is een exotisch en verfrissend drankje. Naast zwarte thee of groene thee als basis worden ook fruitsiropen en melk gemengd. Het drankje wordt afgemaakt met kleurrijke toppings. Er zijn veel verschillende soorten toppings, zo zijn er  “tapiocaparels” (kleine balletjes gemaakt van tapioca of Pachyrhizus meel), jelly’s en “popping bobas”, dit zijn balletjes gevuld met zoete vruchtensap. Deze ingrediënten zijn eindeloos te combineren tot vele smaken bubble teas.

Traditioneel wordt zwarte thee gemengd met fructose, ijs en melk en wordt vervolgens hard geschud, hierdoor onstaan kleine luchtbelletjes. Door deze belletjes is dit drankje “Bubble” milk tea gaan heten.

Bubble milk tea is ontstaan in Taiwan. Het is voor het eerst gemaakt in een theehuis in de stad Taizhong in de jaren 1980. Bubble tea werd snel populair op het hele eiland, en het werd later zelfs het symbolisch drankje van Taiwan. Het duurde niet lang voordat bubble tea ook bekend werd buiten Taiwan. In Azië werd het drankje een grote hit en ook in Noord-Amerika is bubble tea overal te vinden. Nu is bubble tea in Europa en klaar om Nederland de sensatie te laten beleven!

 

珍珠奶茶是一種美味清爽的茶飲。除了作為基底使用的紅茶和綠茶之外,還能根據個人喜好加入不同口味的濃縮果汁、牛奶、優格和Topping頂料。Topping頂料包括傳統珍珠粉圓「由地瓜粉/木薯粉製成」、果凍顆粒「Q果」或者爆爆珠「包裹著香濃果汁的果凍顆粒」。

珍珠奶茶的「珍珠」原本與粉圓無關,它源自于泡沫紅茶:紅茶加入果糖、冰塊和鮮奶后經攪拌會產生出極其細膩的泡沫,「珍珠」以此得名。

珍珠奶茶來自大名鼎鼎福爾摩沙茶的家鄉:台灣。80年代由台中的一家休閒茶館首次推出,并很快廣傳于全台灣,成為最具代表性的國民飲料。隨著時間的遷移,珍珠奶茶早已走出台灣。先是在周邊各國掀起了珍奶熱潮,繼而很快風靡了北美唐人街及加拿大、美國。現在這種茶飲文化在歐洲也開始了新的成功歷程。

 

Comments are closed.